Фарширована риба в духовці

Рецепт фаршированої риби в духовці

Рибу чистимо від луски, зябер і нутрощів рибу промити, обережно зняти з неї шкіру. Це, мабуть, найскладніше, особливо для новачків. Починаємо від розрізу на животі, зберігаючи хвостовий плавець і голову.

Знімаємо з кісток м’ясо риби і прокручуємо на м’ясорубці два рази, додавши заздалегідь замочений білий хліб або батон і тушковану цибулю.

Потім додаємо в фарш вершкове масло, вбиваємо яйце, сіль, мелений чорний перець і всі інгредієнти збиваємо, щоб утворилася пухка маса.

Зняту з риби шкіру заповнюємо приготованим фаршем, зашиваємо її і формуємо подобу риби.

Підготовлену рибу можна загорнути у фольгу, а можна помістити в посуд, призначену для запікання. Я на дно кладу нарізану кільцями цибулю, корінь селери, петрушки, лаврушку, перець горошок і відправляю фаршировану рибу в духовку не менше, ніж на 45 хвилин.

Дістаємо фаршировану рибу з духовки — який аромат і як це смачно. Прикрашаю наше диво кулінарії маслинами, лимоном, зеленню і ін. Фарширована риба в духовці готова до вживання. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Наведу склад продуктів для цього рецепта фаршированої риби:

З розрахунку на 1 кг риби, нам знадобиться:

0,5 кг цибулі ріпчастої

1 яйце

50 г білого батона

2 ст. ложки вершкового масла

Корінь петрушки, селери

3 ст. ложки рослинної олії

Спеції, сіль і зелень за смаком

Наша риба охолола, пора покуштувати приготовану фаршировану рибу в духовці за моїм рецептом. Буду рада, якщо це блюдо довелося вам до смаку.

Хочу додати ще пару слів про те, як фарширує рибу мій сусід — рибалка. Він не визнає ніяку фарширування, крім, як на березі під час риболовлі. Він так апетитно розповідає, що починаєш сумніватися в тому, а чи потрібні ці всі кулінарні шедеври.

Розповім коротко рецепт з його слів.

Якщо риба велика, то чистять луску і нутрощі. Якщо риба з дрібної лускою — окунь, судак, берш, то можна не чистити луску, після приготування вона відійде разом зі шкірою. Потім фарширують рибу дрібно нарізаними цибулею, помідорами, зеленню, додають сметану, збризкують лимонним соком і загортають у фольгу. Поміщають в вугілля багаття і лягають спати. А вранці свято шлунка, фарширована риба просто смакота. Все продукти рибалки привозять з собою, крім риби, звичайно, ну і 100 грам не буде зайвим. Ось така нехитра рибальське кухня. Хотілося б спробувати фаршировану рибу на природі за рецептом рибалки.

Leave A Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *