мамалига карасьова

рецепт перший

Заливаємо стакан кукурудзяної крупи двома склянками окропу. Накриваємо каструлю кришкою і на слабкий вогонь. Через 30-40 хвилин, коли крупа вбере в себе всю воду і почне «пихкати», додаємо в каструлю 1/3 склянки манки і ретельно перемішуємо. Вимикаємо вогонь через 5 хв. і загортаємо каструлю в махровий рушник. Мамалига буде готова через дві години.

рецепт другий

Беремо металеву банку з-під кави, засипаємо в неї крупу так, щоб залишався простір в два пальці доверху. Потім наливаємо в банку доверху воду. Закриваємо банку металевою кришкою, а потім обмотуємо скотчем, щоб коли крупа почне розварюються, що не зірвало кришку. Ставимо нашу банку в каструлю з водою і варимо години два-три. Готову мамалигу охолоджуємо в проточній воді.

Leave A Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *