На риболовлі всяка вуха смачна.

Ні з чим не порівнянне гастрономічне задоволення дарує туристу суп, приправлений димом багаття і радістю власної перемоги. Зіпсувати таке блюдо неможливо, а ось зробити його ще смачніше, цілком реально.

Для цього досить дотримуватися ряду нехитрих правил:

1. Якщо рибалка триває кілька днів, потрібно подбати про збереження риби. Якщо ви не плануєте використовувати її в їжу відразу, тоді засолить або помістіть в лід. Для юшки ж найкраще використовувати тільки свіжу, недавно спійману здобич.

2. Для супу підійдуть будь-які породи риби, але, якщо є можливість, краще використовувати судака, окуня і йоржа. Можна додати і інші різновиди. І все ж кращий бульйон виходить саме з окунів і йоржів.

3. Добре почистіть рибу і помийте її. Сіль, цибуля і спеції в казанок з рибою кладуть відразу і тільки потім все заливають холодною водою.

4. Вогонь повинен бути жарким і дуже активним. По крайней мере, на початковому етапі. Потім його слід злегка «зменшити».

5. Уважно стежте за юшкою, щоб бульйон не «втік». Інакше разом з водою може піти і найсмачніше.

6. Лавровий лист і перець кладуть не відразу, а тільки після того, як у риби побіліють очі. Пройде зовсім небагато часу, і смачна, навариста вуха готова.

Деякі рибалки додають в суп картоплю і різні крупи, але справжні гурмани ніколи так не надійдуть, адже навіщо відтіняти і без того чудовий смак?

Краще додати більше риби, приготувавши так звану подвійну юшку. Для цього спочатку зваріть дрібну рибку, попередньо помістивши її в марлю. Істинний рибалка неодмінно припасе для цих цілей спеціальний мішечок. Після того, як м’ясо розвалиться на частини, тканину виймають і ретельно віджимають. Все, що не потрапило при цьому в казанок, викидають. А потім починається найголовніше і цікаве — велику рибу нарізають на шматочки і кладуть її в бульйон. Далі ж все, як і в попередньому рецепті — цибуля, лаврове листя і чорний перець. Така вуха неодмінно запам’ятається надовго кожному учаснику походу!

Але не тільки вареною рибою жива рибальське трапеза. Зрештою, рибу можна і посмажити, а також запекти. Для першого рецепта потрібно сковорода. Перевірений турист чудово знає, як її використовувати на вугіллі багаття. Запікають ж виловлену видобуток зазвичай в фользі, закопуючи загорнуті в неї шматочки риби в жар. І в тому, і в іншому випадку результат чудовий. Зрозуміло, якщо зробити все правильно.

До речі, якщо раптом в поході у вас не знайдеться фольги, замінити її можна звичайної … газетою. Тільки її обов’язково потрібно намочити і стежити за тим, щоб папір не згоріла.

Leave A Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *